top of page
Streepjes op Wit

Even voorstellen

Untitled_Artwork 2_edited.png
Schermafbeelding 2021-09-24 om 10.20.34.png

Loes Deelstra

Ik ben opgegroeid in de randstad en kom uit een uitdagende volcontinue baan. Al mijn hele leven hou ik van planten en groen. Het liefst ben ik heel de dag buiten en in de natuur. Bezig zijn met bloemen en planten, daar word ik het meest blij van en daar krijg ik veel energie van. 

 

Ook heb ik een enorme behoefte om wat terug te doen voor de natuur die ons zoveel geeft. Door deze moestuin zo natuurlijk mogelijk te maken voor de gezondheid en het welzijn van mens én dier. Gezonde, lokale en eerlijke voeding voor ons waar ons lichaam blij van wordt én de natuur ook! Daar word ik heel gelukkig van.

3855c5e0-1502-4b24-8993-5061ade21328.jpg

Maarten Rutten

Toen ik vijf jaar geleden voor een aantal maanden door Frankrijk reisde en werkte kwam ik in aanraking met een voor mij nieuw begrip, Permacultuur. Door de natuurlijke systemen in te zetten is het mogelijk om zonder o.a. bestrijdingsmiddelen voedsel te verbouwen. 

 

Mijn interesse was gewekt. Bij terugkomst in Nederland ben ik aan de slag gegaan als vrijwilliger in de Stadsmoestuin van Bergen op Zoom waar met deze principes wordt gewerkt. Ook in mijn eigen volkstuin ontdek en experimenteer ik al een aantal jaar met het verbouwen van groentes, fruit en kruiden waarbij het niet verstoren van het bodem leven en diversiteit een belangrijke rol spelen.

 

Vanuit mijn partime baan als projectleider natuur en duurzaamheid onderwijs bij het Natuurpodium ben ik wekelijks bezig met actuele thema's zoals voedsel voorziening in de toekomst.

bottom of page