Beste oogstgenoot,
En dan is het herfst. Op de tuin hangt in de ochtend lage mist en een frisse lucht. Het is ook duidelijk stiller, de natuur bereid zich voor op de winter. Maar voor die tijd hebben we nog genoeg lekkers te oogsten. Zo brengt elk seizoen zijn specialiteiten. Nog even en we kunnen pompoenen, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel en spruitjes oogsten. De koelere lucht en kortere dagen geeft ook de kans om nog een ronde spinazie, raapstelen, sla en rucola te zaaien. Maar helemaal afscheid nemen van de zomer doen we nog niet. Ik hoop dat de tomaten nog even doorgroeien en de pepers en paprika hangen goed vol. Het is wachten tot ze kleuren.
Ook deze week een speciaal kruid uit de restaurant tuin om te proberen: Shiso, een van de meest gebruikte smaakmakers van de Japanse keuken als ik het internet moet geloven:)
Verder zie ik jullie graag op de oogstgenoten lunch, komende zaterdag om 12:00 uur. Vergeet niet wat lekkers mee te nemen;)
Oogsttijden:
wo t/m vr 08:00 - 18:00
Za 08:00 - 17:00
Oogstbericht
Groene groeten,
Maarten
Van Bergse Bodem
Comments