top of page
IMG_3390.jpg

ONZE WERKWIJZE

Samenwerken met de natuur, wat betekent dat nou eigenlijk? Op deze pagina vind je een aantal basisprincipes die we toepassen in de tuin. Wij denken op deze manier bij te dragen aan een gezondere wereld voor mens en natuur. 

REGENERATIEF

Niet tegen maar met de natuur werken. Gebruik maken van alle natuurlijke systemen die de natuur al eeuwen lang succesvol toepast. 

OBSERVEREN

We nemen de tijd om de tuin te observeren. Regelmatig gewoon een halfuurtje alleen maar kijken, luisteren en ruiken. Een belangrijke principe uit de perma-cultuur.

Biologisch

We gebruiken biologische zaden voor de opkweek van onze planten. Zo weten we zeker dat er bij het winnen ervan geen schadelijke middelen zijn gebruikt.

BIODIVERSITEIT

We willen zoveel mogelijk leven op onze tuin zodat er een goede balans kan ontstaan waar geen enkele soort de overhand heeft (plaag) maar elkaar juist aanvult.

No-Dig

We verstoren de bodem zo min mogelijk. Dus we ploegen niet en laten wortels zoveel mogelijk in de grond zitten bij het oogsten. 

GEDULD

Een eigenschap die we in ons drukke leven nog wel eens vergeten. Maar zeker in de tuin is geduld soms de beste oplossing. 

bottom of page