Zoeken

Bergse ‘Stevige' Bodem: Raapstelenstamppot

Bijgewerkt op: 15 mei


Met dank aan oogstgenoot Nicolle:)


Wat heb je nodig?

2 flinke bosjes raapstelen

kilo aardappelen (of… vooruit dan: van dat instant-spul voor snelheid)

bakje cherry tomaatjes

200 gram blokjes kaas

klontje vega boter

olijfolie (met knoflook en/of pepers) of jus

Aan de slag!

1. Maak aardappelpuree (evt met beetje boter)

2. Hak grof de rauwe raapstelen. Harde delen van de steeltjes beter niet gebruiken.

3. Vierendeel die tomaatjes

4. Snij de kaas in kleine vierkante blokjes

5. Roer (niet stamp!) alles door elkaar, eventueel met een beetje olijfolie

6. Serveer met een vega schnitzel/ biologisch worstje en jus of scheutje peper/knoflookolie

Huh? Verder geen kruiden of zout? Nope… super overbodig met die volle smaak van deze raapstelen!



26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven