Met dank aan Marion:)
Originele link: https://www.projectgezond.nl/frisse-rabarbercrumble/
Dit heb je nodig (vier personen)
300 gr rabarber
1 kaneelstokje
40 gr suiker
Voor de crumble:
50 gr roomboter
50 gr suiker
100 gr bloem
snufje zout
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de rabarber en snijd de stengels in stukken van ongeveer 2 centimeter.
Doe een klein beetje water, ongeveer 50 milliliter, in een pan met de stukken rabarber het kaneelstokje en de suiker.
Kook de rabarber ongeveer 5 minuten, schep de stukken rabarber uit de pan en doe deze in een ovenschaal.
Haal het kaneelstokje uit de pan en gooi deze weg. Kook het vocht verder in tot siroop en giet dit over de rabarber.
Snijd de koude roomboter in blokjes en maak een crumble met de suiker, bloem en een snufje zout.
Verdeel de crumble over de rabarber en bak in ongeveer 30 minuten tot de crumble mooi verkleurd is.
Comments