Zoeken

Frisse rabarbercrumble


Met dank aan Marion:)

Originele link: https://www.projectgezond.nl/frisse-rabarbercrumble/

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 300 gr rabarber

  • 1 kaneelstokje

  • 40 gr suiker

Voor de crumble:

  • 50 gr roomboter

  • 50 gr suiker

  • 100 gr bloem

  • snufje zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Was de rabarber en snijd de stengels in stukken van ongeveer 2 centimeter.

  • Doe een klein beetje water, ongeveer 50 milliliter, in een pan met de stukken rabarber het kaneelstokje en de suiker.

  • Kook de rabarber ongeveer 5 minuten, schep de stukken rabarber uit de pan en doe deze in een ovenschaal.

  • Haal het kaneelstokje uit de pan en gooi deze weg. Kook het vocht verder in tot siroop en giet dit over de rabarber.

  • Snijd de koude roomboter in blokjes en maak een crumble met de suiker, bloem en een snufje zout.

  • Verdeel de crumble over de rabarber en bak in ongeveer 30 minuten tot de crumble mooi verkleurd is.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven