Zoeken

Gnocchi met geroosterde knoflook, spinazie en ricotta


Met dank aan Lilian!


ingrediënten

  • 1 bol knoflook

  • 190 ml olijfolie extra vergine

  • 200 g spinazie kleiner gesneden

  • extra spinazieblaadjes voor garnering

  • 40 g pecorino of parmezaan geraspt + extra om te bestrooien

  • 500 g gnocchi

  • 25 g boter

  • 1 el wittewijnazijn

  • 240 g ricotta verkruimeld

instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet de bol knoflook op een vel aluminiumfolie, sprenkel er 1 el van de olie over. Zet de knoflook op een bakplaat en rooster ± 30 min. tot hij heel zacht is. Pers de pulp uit de vliesjes boven een keukenmachine (gooi de vliesjes weg) en voeg de spinazie, pecorino, 125 ml olie en wat zout en peper toe. Mix tot een glad mengsel en schep het in een kom.

  2. Kook de gnocchi in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 80 ml van het kookwater op.

  3. Verhit in een grote koekenpan de rest van de 3 el olie samen met de boter op matig tot hoog vuur. Schep de gnocchi hierin 4-5 min. om of tot ze mooi kleuren. Sprenkel de azijn en het opgevangen kookwater erover, voeg de spinaziesaus toe en schep om.

  4. Verdeel de gnocchi over kommen. Schep de ricotta erover, strooi er nog wat pecorino over en garneer met spinazieblaadjes.

TIP: Pureer basilicum mee met de spinazie mix voor een nog vollere, pittige smaak.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven