Zoeken

Kiprolletjes met spinazie, kaas en lavas


Originele link: https://simoneskitchen.nl/lavas/


Ingrediënten

  • 2 mooi stukjes kipfilet ± 500 gram

  • 50 gr verse spinazie

  • handje lavas/maggikruid

  • 50 gr geraspte kaas

  • 0.5 tl chilipoeder

  • 0.5 tl gedroogde Italiaanse kruiden

  • 0.5 tl paprikapoeder

  • olijfolie

  • sateprikkers

  • peper en zout

Instructies

  • Voordat je begint alvast de over voorverwarmen op 220°C en de satéprikkers in een bakje met water leggen en ‘brandbestendig’ maken.

  • Kipfilets mooi dun en plat slaan tussen plasticfolie

  • De spinazie een in een pan met een bodempje water laten zweten en slinken. Hierna in een zeef het vocht eruit drukken

  • Kipfilets lekker insmeren met chilipoeder, gedroogde kruiden, paprikapoeder, peper en zout

  • Lavas blaadjes en stelen grof hakken

  • Strooi de kaas over de platgeslagen en gekruide filets. Leg de spinazie en de lavas erbovenop. Let op dat je niet teveel lavas erop doet want het overheerst snel.

  • Rol de kipfilet zo strak mogelijk dicht en steek de prikkers door de filet om de rolletjes in vorm te houden. Besprenkel met olijfolie

  • Leg de kipfilets als het even kan in een ovenschaal waarbij ze dicht tegen elkaar aan liggen en dus nergens heen kunnen. Dit voorkomt dat de kip uit elkaar valt als het gaar wordt. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat dit 20-25 minuten bakken



3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven