Originele link: https://simoneskitchen.nl/lavas/
Ingrediënten
2 mooi stukjes kipfilet ± 500 gram
50 gr verse spinazie
handje lavas/maggikruid
50 gr geraspte kaas
0.5 tl chilipoeder
0.5 tl gedroogde Italiaanse kruiden
0.5 tl paprikapoeder
olijfolie
sateprikkers
peper en zout
Instructies
Voordat je begint alvast de over voorverwarmen op 220°C en de satéprikkers in een bakje met water leggen en ‘brandbestendig’ maken.
Kipfilets mooi dun en plat slaan tussen plasticfolie
De spinazie een in een pan met een bodempje water laten zweten en slinken. Hierna in een zeef het vocht eruit drukken
Kipfilets lekker insmeren met chilipoeder, gedroogde kruiden, paprikapoeder, peper en zout
Lavas blaadjes en stelen grof hakken
Strooi de kaas over de platgeslagen en gekruide filets. Leg de spinazie en de lavas erbovenop. Let op dat je niet teveel lavas erop doet want het overheerst snel.
Rol de kipfilet zo strak mogelijk dicht en steek de prikkers door de filet om de rolletjes in vorm te houden. Besprenkel met olijfolie
Leg de kipfilets als het even kan in een ovenschaal waarbij ze dicht tegen elkaar aan liggen en dus nergens heen kunnen. Dit voorkomt dat de kip uit elkaar valt als het gaar wordt. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat dit 20-25 minuten bakken
Comments