Zoeken

Maaltijdsalade met raapstelen


Met dank aan Marion:)


Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr aardappelen

  • 80 gr magere spekreepjes

  • 2 sjalotten

  • 1 teentje knoflook

  • 2 sneeën brood (zonder korst)

  • 10 ml olijfolie

  • 200 gr raapstelen

  • 30 gr crème fraîche

  • 10 gr mosterd

  • 1 appel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Kook de aardappels, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.

  • Bak de spekreepjes zonder olie bruin en knapperig en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

  • Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.

  • Snijd het brood in kleine blokjes en meng de blokjes met de olijfolie, sjalotten en knoflook.

  • Verdeel de broodblokjes over een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. De croutons zijn klaar als ze droog en knapperig zijn.

  • Was de raapstelen en snijd de stelen fijn en het blad iets grover.

  • Meng zowel het blad als de stelen met de aardappelblokjes en voeg ook driekwart van de spekreepjes toe.

  • Maak een mengsel van crème fraîche en mosterd en schep het door de salade.

  • Verdeel de salade over twee borden.

  • Snijd de appel in dunne plakjes. Leg ze bovenop de salade. Strooi de croutons en de rest van de spekreepjes eroverheen en maak af met een beetje (zwarte) peper.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven