
Met dank aan Marion:)
Dit heb je nodig (twee personen)
300 gr aardappelen
80 gr magere spekreepjes
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 sneeën brood (zonder korst)
10 ml olijfolie
200 gr raapstelen
30 gr crème fraîche
10 gr mosterd
1 appel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak de spekreepjes zonder olie bruin en knapperig en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn.
Snijd het brood in kleine blokjes en meng de blokjes met de olijfolie, sjalotten en knoflook.
Verdeel de broodblokjes over een bakplaat met bakpapier en zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. De croutons zijn klaar als ze droog en knapperig zijn.
Was de raapstelen en snijd de stelen fijn en het blad iets grover.
Meng zowel het blad als de stelen met de aardappelblokjes en voeg ook driekwart van de spekreepjes toe.
Maak een mengsel van crème fraîche en mosterd en schep het door de salade.
Verdeel de salade over twee borden.
Snijd de appel in dunne plakjes. Leg ze bovenop de salade. Strooi de croutons en de rest van de spekreepjes eroverheen en maak af met een beetje (zwarte) peper.
Comentários