Zoeken

Meiraap met honing en hazelnoten



Nodig:

400 g meirapen (meiknollen)

12.5 g ongezouten roomboter

50 ml water

½ el vloeibare honing

23.5 g ongebrande hazelnoten

50 ml water


Aan de slag:

1 Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.

2 Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3 Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.

4 Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven