top of page

Oogstbericht #1

Beste oogstgenoot,


We gaan beginnen! In februari zijn de eerste zaadjes al geplant dus leuk dat we er nu ook eindelijk van kunnen gaan oogsten:) Zoals jullie weten eten we met het seizoen mee. In het begin dus lekker veel bladgroenten. In de glazen kas komen op dit momenten de gezaaide komkommers/ courgettes/ pompoenen en nog veel meer op dus de variatie zal steeds groter worden. Neem vooral een kijkje in de glazen kas mocht je deze jonge plantjes willen zien. In dit bericht vind je de eerste oogstlijst.

Ook vind je een oogstvideo zodat je alvast een idee krijgt van hoe je moet oogsten. Zorg ervoor dat je de oogst PDF of op je telefoon of geprint meeneemt.

Oogstmaterialen zijn aanwezig op de tuin alleen je moet zelf een tas meenemen om de oogst mee naar huis te kunnen nemen.


In de eerst periode kan je alleen op bepaalde tijden komen oogsten. Dit zijn de momenten dat ik aanwezig ben om je op weg te helpen. Als iedereen (weer) helemaal de weg kan vinden dan wordt het ook mogelijk om op andere momenten te oogsten.


Je kan deze week op de volgende momenten komen:

dinsdag 13:00 - 17:00

donderdag 09:30 - 16:00

vrijdag 09:30 - 13:00

Zaterdag 10:00 - 14:00


Mocht het echt niet lukken binnen deze tijden laat het me even weten dan kijken we naar een oplossing.


Verder:

  • Dit jaar willen we ook kennis delen binnen de communtie, van en met elkaar leren, voor en door oogstgenoten. Heb jij dus ergens ervaring of kennis van en zou je dit met andere oogstgenoten willen delen dan horen we het graag:)! Dit kan bijv. in de vorm van een workshop of kleine demonstratie, vooral simpel houden. Zo zal ik bijvoorbeeld een demonstratie groente roken geven, oogstgenoot Barbara Sarah vertellen over inmaken/ wecken en oogstgenoot Doris vertellen over tuinontwerp. We willen graag deze week het weten zodat we een activiteiten agenda ervan kunnen maken.

Laat het weten door een mailtje te sturen naar tuinhulp@vanbergsebodem.nl of spreek Maarten, Doris of Marieke aan (liefst deze week).

  • Nieuw dit jaar is het ruil/ leen kastje, staat links van de glazen kas. Heb je een boek, stekje of iets anders leuks dan kan je dit plaatsen in het kastje.

  • Vergeet niet 25 mei in je agenda te zetten, dan vieren we de start van het seizoen:)!De oogstvideo:


Het oogstbericht:oogstbericht 1 2024
.pdf
Download PDF • 35KB

Op de terracotta potjes bij de bedden kan je het nummer van het bed vinden. Hier ook de plattegrond alvast:
We gaan er een mooi seizoen van maken! Mocht vragen of opmerkingen hebben dan kan je me altijd een mailtje sturen via info@vanbergsebodem.nl of spreek me aan op de tuin.


Groene groeten,


Maarten

Van Bergse Bodem145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page