top of page

Oogstbericht #10

Beste oogstgenoot,

oogstweek 10 is alweer begonnen. Dat betekend dat we gelukkig pas op een derde van dit seizoen zitten.

We hopen dat jullie genieten van al het lekkers uit de tuin en al het moois. We willen graag dat de tuin een mooie rustige omgeving voor jullie is waaruit je gezond kunt eten maar ook volop kan genieten van al het moois dat rond vliegt/ bloeit.

Neem gerust je lunch mee naar de tuin en zoek een mooi plekje, of nog leuker vul een mooie picknickmand en neem een kleedje mee en geniet!


Deze week staat er weer wat bijzonders op de oogstlijst, broccoliblad! Wist je dat heel veel van de brocolli eetbaar is? En dat we het grootste gedeelte van de brocolli weggooien...zonde! Onderaan het bericht een link met wat je met brocolli allemaal kan en hoe gezond het is! En deze week ook een bijzondere mix kriel aardappelen! Er zitten oa paarse aardappelen bij!! Jammie.Let op wijziging oogstmomenten voor een ieder:

Vanaf deze week mogen alle oogstgenoten van dinsdag tm zaterdag tussen zonsopgang en zonsondergang komen oogsten. Ben je nog niet zo vaak geweest of ben je nog onzeker met hoe je iets moet oogsten dan zijn wij gewoon aanwezig op de voorgaande vaste oogstmomenten. Dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 13:00

Als er een vervanger voor je komt dan moet diegene wel op een van de vaste momenten komen!


Oogstmomenten

Dinsdag tm zaterdag zonsopgang-zonsondergang

Let op dat je de poorten goed dichtdoet als je weggaat! Oogstmaterialen liggen in de metalen kist in de binnentuin.


Over de broccoli:
We horen graag van jullie wat er wel en niet goed gaat, je kan ons altijd even aanspreken op de tuin, dat waarderen we:)!


Groene groeten,

Maarten & Loes


Van Bergse Bodem154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

bottom of page