top of page

Oogstbericht #11

Beste oogstgenoot,


In de buitentuin staan zoals de meeste van jullie weten allemaal fruitbomen. Kersen, appels, peren en pruimen. Dit zijn hoogstam bomen en daarbij duurt het altijd een aantal jaar voor er echt iets van geoogst kan worden. Tot onze verbazing zit op het moment nu al een van de pruimenbomen helemaal vol lekkere vruchten! Daarom deze week een eerste voorproefje op wat er hopelijk de komende jaren nog komen gaat. Zie voor verdere uitleg de oogsttabel.


Vanwege de vakantie zullen de komende weken ook veel "invallers" komen. Aan hun de vraag om deze mail helemaal goed door te lezen voor alle praktische info.


Honing: er staan een aantal bijenkasten aan de rand van het weiland bij de tuin. De imker gaat begin augustus slingeren en dan zullen er snel potten beschikbaar zijn. De bijen zijn uiteraard veel te vinden op onze tuinderij. Lokaler gaat het dus niet worden:) Interesse in één of meerdere potten honing? Stuur ons een berichtje via de mail: info@vanbergsebodem.nl Laat het ons voor 1 augustus weten dan geven we door aan de imker. Een pot kost 7,25€ (zelfde potten worden elders voor 8,25 verkocht).


Alle oogstgenoten mogen van dinsdag tot zaterdag tussen zonsopkomst en zonsondergang oogsten. Ben je nog niet zo vaak geweest of niet helemaal zeker over het oogsten dan kan je het beste komen op onderstaande tijden, dan is een van ons aanwezig op de tuin.


Dinsdag 10:00- 13:00 uur

vrijdag 10:00 - 13:00 uur

zaterdag 10:00 - 13:00 uur


Let op dat je de poorten goed dichtdoet als je weggaat! Oogstmaterialen liggen in de metalen kist in de binnentuin.


Voor invallers geldt dat ze alleen op bovenstaande tijden mogen komen. Dan kunnen we jullie op weg helpen en vragen beantwoorden waar nodig.


Belangrijk is om zelf een tas mee te nemen. Op de tuin liggen wel scharen/ snoeischaren in de ijzeren kist achter in de binnentuin (bij de deur richting de weilanden).


Oogsttabel

De oogsttabel van deze week is te zien door onderstaande bestand te openen (door erop te klikken). Deze kan je uitprinten of op je telefoon openen. Sommige vinden het handig om het op een papiertje te schrijven.


oogst week 11
.pdf
Download PDF • 31KB

Op het internet zijn een hoop recepten te vinden, ook voor de minder bekende groenten (zoals deze week de broccoli bladeren. bijv: https://opnezondag.com/2021/07/30/recept-broccolibladsoep/)


Groene groeten,

Maarten

Van Bergse Bodem
110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page