top of page

Oogstbericht #13

Beste oogstgenoot,

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het opzetten van een activiteitenprogramma. In september en oktober dit jaar bieden een aantal externe workshopgevers leuke activiteiten aan in de stretchtent op de tuin. Van botanisch schilderen, lezing van een imker tot stekken workshop. Het zal dit jaar een test zijn om te kijken of er genoeg vraag naar is in de regio. Bij succes willen we het volgend jaar meer gaan aanbieden. Later deze week komt de pagina online. Jullie kunnen de pagina nu al bekijken en als eerste inschrijven mocht je geïnteresseerd zijn (geldt ook voor de "invallers" die dit bericht lezen).


Dit doe je door naar de website te gaan en de pagina "activiteiten" te bezoeken. Het wachtwoord op de pagina te bekijken is: PREVIEW


Voor de workshop "groenten roken" geldt een gereduceerde prijs van 15€ (inplaats van 20€) voor oogstgenoten mits je (deels) de oogst van die week gebruikt.


We hopen met dit programma ook voor de regio een inspiratieplek te zijn waar we laten zien hoe we met de natuur samenwerken.


Verder:

Bedankt voor de aanvragen van honingpotten. We hebben een lijstje gemaakt van alle aanvragen en de imker laten weten hoeveel potten we nodig hebben. We verwachten deze later in de maand te zullen ontvangen. Daar zullen we dan uiteraard over berichten.


Tijden LET OP: DEZE WEEK BEN IK ER OP DONDERDAGOCHTEND INPLAATS VAN VRIJDAGOCHTEND


Alle oogstgenoten mogen van dinsdag tot zaterdag tussen zonsopkomst en zonsondergang oogsten. Ben je nog niet zo vaak geweest of niet helemaal zeker over het oogsten dan kan je het beste komen op onderstaande tijden, dan is een van ons aanwezig op de tuin.


Dinsdag 10:00- 13:00 uur

Donderdag 10:00 - 13:00 uur

zaterdag 10:00 - 13:00 uur


Let op dat je de poorten goed dichtdoet als je weggaat! Oogstmaterialen liggen in de metalen kist in de binnentuin.


Voor invallers geldt dat ze alleen op bovenstaande tijden mogen komen. Dan kunnen we jullie op weg helpen en vragen beantwoorden waar nodig.


Belangrijk is om zelf een tas mee te nemen. Op de tuin liggen wel scharen/ snoeischaren in de ijzeren kist achter in de binnentuin (bij de deur richting de weilanden).


Oogsttabel


De oogsttabel van deze week is te zien door onderstaande bestand te openen (door erop te klikken). Deze kan je uitprinten of op je telefoon openen. Sommige vinden het handig om het op een papiertje te schrijven.oogst week 13
.pdf
Download PDF • 38KB


Groene groeten,

Maarten

Van Bergse Bodem


115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

Comments


bottom of page