top of page

Oogstbericht #14

Beste oogstgenoot,

Ik las deze week een interessant artikel over het belang van gezonde groenten. Wat blijkt, er zitten steeds minder vitaminen en voedingsstoffen in onze groente in vergelijking met 70 jaar geleden. De oorzaak ligt hem in de manier waarop we met de bodem omgaan.


Het geeft mooi weer dat we goed bezig zijn op Van Bergse Bodem:) Want naast dat we met biologische zaden werken, lokaal, met de seizoenen mee en niks spuiten zorgt onze werkwijze ook voor groenten met meer vitaminen en voedingstoffen. En dat is toch een leuke gedachte voor tijdens het klaarmaken van je volgende maaltijd.


Een aanrader om het hele artikel te lezen op National Geographic:



Excursie wijngaard

Na de geslaagde Franse lunch staat alweer de volgende activiteit op de planning. Op zaterdag 24 september gaan we met wie dat leuk vinden op excursie naar een wijngaard in Ossendrecht! We zullen daar starten om 14:30. Het programma, tijdsduur, kosten etc volgen nog maar noteer het alvast in je agenda:) Mocht je nu al weten dat je meegaat stuur ons dan een mailtje dan zetten we je op de lijst.


Oogst

In verband met de hittegolf deze week aangepaste tijden. Ook zal ik zoveel mogelijk al klaarzetten in de schuur.


- Aardappelen

- tomaten

- Courgette

- Bieten

- Komkommer

- peper

- ui

- Kaapse knoflook

- Citroenmelisse


Aangepaste tijden:

Vrijdag 08:00 - 12:00

Zaterdag 09:00 - 12:00


Volg ons op facebook of instagram voor wekelijkse foto-updates van de tuin @vanbergsebodem


Groene groeten,


Maarten

Van Bergse Bodem




34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

bottom of page