Beste oogstgenoot,
Het ziet ernaar uit dat het zaterdag heerlijk zonnig weer wordt! Vanaf 12 uur start de picknick lunch. Heb je je nog niet opgegeven laat het ons dan nog even weten. Dan weten wij voor hoeveel drinken we kunnen zorgen. We zijn benieuwd naar alle lekkere hapjes die al voorbij gekomen zijn welke oogstgenoten gaan maken:)
Voor de lunch is er weer een meehelpmoment voor wie dat wilt.
Afgelopen zaterdag ging deze namelijk niet door. We hadden de eerste hele geslaagde workshop groente roken! Heerlijk genoten, geleerd en ook nog lekker gegeten.
Oogsttabel
Wat | Bednr | Hoeveel | Hoe |
Pluksla | 15 | 250 gram (een groente zak vol) | per blaad afknippen 1-2 cm boven de grond |
Bleekselderij roze | 2 | hele bos | afsnijden 3 cm boven de grond |
erwtenscheuten | 20 | bosje | 2 cm boven grond afknippen |
1 courgette of 1 pattisson, heb je 2 aandelen pak dan weer een grote | ligt klaar in krat onder tent of schuur | 1 | pakken |
Boomspinazie | voor de glazen kas | een groente zak vol | blaadjes afknippen |
Sperziebonen | 40, 25 en 26 | een portie (ongeveer 200 gram) | net boven het boontje afknippen op het smalle takje |
Bieten | 26 | 1 plekje bieten welke bij elkaar staan leeg maken | uit de grond trekken, vasthouden aan het blad |
Tomaat | Tunnelkassen | handje vol | rijpe tomaat (een beetje induwbaar) boven rozet afknippen |
Snijbiet, voor de liefhebbers | 43 | 8 bladeren | waar bloemen aanzitten niet pakken, deze zijn taai |
|
|
Kruiden | ​ | ​ | ​ | ​ |
Munt | prieel binnentuin of bednr 10 | bosje | afknippen paar cm boven de grond of boven een uitloper | ​ |
oost indische kers | bij de picknickbank | bladeren en bloemen | afknippen per blad en bloem |
|
peterselie | begin bij het houtenschapenhek | paar takjes | knippen 2 cm boven de grond |
|
Oogsten kan van dinsdag tot zaterdag tussen zonsopkomst en ondergang. Voor invallers geldt dat ze alleen kunnen komen als wij er zijn: Dinsdag, vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 13:00.
Groene groeten,
Maarten en Loes
Van Bergse Bodem
Comments