top of page

Oogstbericht #2

Beste oogstgenoot,


Wat was het een leuke eerste oogstweek! Fijn om iedereen weer te zien en horen hoe het allemaal gaat. Zoals jullie gezien hebben is er niet stil gezeten afgelopen winter en ook de komende tijd zal dat zeker nog niet gebeuren. Zo zijn afgelopen zaterdag de eerste stappen gezet voor de realisatie van een bijenburcht. Deze komt voor het grote insectenhotel die er al staat maar zal gericht zijn op de bijen die hun "nestjes" bouwen in de grond. Van de ongeveer 350 soorten bijen leeft namelijk het grootste deel in de grond (wist je dat de honingbij maar er maar 1 is van al die soorten).

Minder leuk nieuws is dat Caroline heeft aangegeven te stoppen met het verzorgen van de lunch voor de helpers op de zaterdag. We gaan haar ontzettend missen en willen als bedankje een cadeaubon geven. Mocht je hieraan mee willen doen dan kan je via onderstaande qr code een bedrag bijdragen (het komt op mijn prive rekening en zal uiteraard in het geheel gebruikt worden voor de cadeaubon).

Zijn er oogstgenoten die het leuk zouden vinden om in het koffie/ thee/ soep groepje te komen? Het gaat bij deze oproep specifiek over de zaterdag. Binnen het groepje wordt overlegd wie wanneer kan en we zullen ook met een geldkistje gaan werken zodat er geen "ingrediënten" kosten zijn. Je kan het ons laten weten of meer info vragen door een mailtje te sturen naar: tuinhulp@vanbergsebodem.nl


Oogsten

Deze week geen filmpje want de inhoud is zo goed als hetzelfde als vorige week. Ik had gehoopt dat deze week de radijsjes en bieten al klaar zouden zijn maar we moeten nog een weekje geduld hebben;) Vooral van de raapstelen en sla kan je veel pakken! Zelf afgelopen week raapstelensoep geproefd en het was erg lekker, deed me denken aan aspergesoep. Linkje hieronder. Online is er nog een hoop meer inspiratie te vinden voor simpele gerechten en check uiteraard de recepten app in de whatsapp communitie.
oogstbericht 2 2024
.pdf
Download PDF • 41KB

tijden deze week (let op, het kan wat verschillen per week dus kijken altijd goed)


Dinsdag 12:00 - 16:00

Donderdag 09:30 - 16:00

Zaterdag 09:30 - 15:00


Groene groeten,

Maarten

Van Bergse Bodem114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page