top of page

Oogstbericht #27

Bijgewerkt op: 14 nov. 2023

Beste oogstgenoot,


Deze week een heerlijke groente op het menu, spruiten! Onderaan dit bericht een lekker recept om ook echt de hele spruit plant te gebruiken. Jullie mogen namelijk ook de steel meenemen om te koken. Want zoals bij veel groentes is er veel meer van de plant te eten dan alleen de spruitknolletjes die we kennen uit de supermarkt.


Verder zijn we begonnen met het weghalen van de tunnelkassen. Hier komt een nieuwe voor in de plaats. We kunnen heel goed hulp hierbij gebruiken, ook vooral met het schoonmaken van het stuk grond waar ze staan. Hier staan ook de asperge planten die weer onkruid vrij gemaakt moeten worden en er komt ruimte vrij dat klaar gemaakt kan worden voor volgend jaar. Afgelopen week is ook de compost geleverd dus ook voor de sporters onder ons is er weer genoeg te doen:)


Helpen kan op woensdag en donderdag tussen 09:30 en 13:30 en op zaterdag van 10:00 tot 12:00.


De Kleine Kievit geeft weer eerlijk en lokaal vlees te koop van de varkens welke een beter leven hebben dan de standaard varkens in Nederland!

Stuur ze een bericht via de socials of schrijf je in via hun website www.dekleinekievit.nl


Oogstlijst


oogstmail week 27
.pdf
Download PDF • 71KB


Spruiten-op-stam met geitenkaas en pijnboompitten


Nodig voor 2 personen:

2 eetlepels olijfolie

0.5 eetlepel honing

zout

peper

25 gram pijnboompitten

100 gram geitenkaas

0.5 stam spruiten


Verwarm de oven voor op 180 °C en neem de bakplaat uit de oven.

Leg de spruiten-op-stam diagonaal op de bakplaat en snijd met een koksmes (of knip met een snoeischaar) het stuk stam, dat buiten de bakplaat steekt, eraf. Zodat het grote stuk spruiten-op-stam in de oven past. Snijd de spruiten van het afgesneden korte stuk stronk en houd de losse spruitjes apart. Verwijder, indien nodig, minder mooie spruitenblaadjes.

Roer de olijfolie met honing, zout en peper tot marinade.

Rol van de geitenkaas 12 even grote balletjes.

Spoel de spruiten-op-stam en losse spruiten onder stromend water en dep alle spruitjes droog.

Bestrijk de spruiten-op-stam en losse spruiten op de bakplaat met de marinade en bewaar een beetje marinade.

Koken

Rooster de spruiten-op-stam in 35-40 minuten goudbruin en beetgaar.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Neem de stronk na 18 minuten uit de oven en draai de stam op de bakplaat om. Druk de geitenkaasballetjes zacht tussen de spruiten-op-stam en bestrijk de balletjes met de overige marinade.

Rooster de spruiten-op-stam nog 17-22 minuten in de oven tot de geitenkaas balletjes goudbruin en de spruiten geroosterd en gaar zijn.

Serveren

Serveer de spruitjes-aan-de-stronk op een plank of serveerschaal en garneer het gerecht met de losse geroosterde spruitjes en de pijnboompitten.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page