top of page

Oogstbericht #28

Beste oogstgenoot,


Deze week hebben we weer een mooie oogst voor jullie klaar staan.

Met onder andere weer de palmkool! Dit is een nog redelijk onbekende groente soort (wat wij echt niet begrijpen...) Wist je dat palmkool van alle koolsoorten de meeste vitamine C bevat?? Zelfs nog meer dan in een sinaasappel. Heel goed voor je met de griep die aardig huis houdt..


En met nog maar 3 weken te gaan zien we dat de tuin al aardig leeg begint te raken. Maar we hebben nog zeker genoeg voor de laatste paar weken!!

We willen het seizoen dan ook leuk afsluiten met jullie. Met een hapje en een drankje en gezellig samen komen. Dit willen we gaan doen op Zaterdag 16 december. Hiermee is het oogstseizoen dan ook echt afgesloten. Dus vind je het leuk en kan je, zet de 16e in je agenda!

We zullen hierover nog een aparte mail sturen.


Ook zullen er nog een aantal meehelpmomenten komen voordat het nieuwe seizoen volgend jaar mei weer van start gaat.

We zijn de tuin al volop aan het voorbereiden voor volgend jaar.

Helpen kan dan ook op woensdag en donderdag tussen 09:30 en 13:30 en op zaterdag van 10:00 tot 12:00 met een lekker koffie en thee momentje.VLEES

De Kleine Kievit heeft weer eerlijk en lokaal vlees te koop van de varkens welke een beter leven hebben dan de standaard varkens in Nederland!


Stuur ze een bericht via de socials of schrijf je in via hun website www.dekleinekievit.nl


De ontwikkelingen van de Kleine Kievit gaan ook erg goed. Via instagram en facebook kan je ze volgen en zien hoe het ervoor staat. Vanaf volgend jaar kan je hier dan ook de unieke ruimte huren voor andere vergaderingen, dus zoek je nog een mooie plek voor jezelf of voor je bedrijf neem dan contact met ze op!Oogstlijst


oogstlijst 28
.pdf
Download PDF • 3.90MB

Palmkool

Omdat de palmkool een groente is welke niet standaard in de supermarkt voorkomt hierbij wat inspiratie wat je ermee kan doen.Nodig voor 2 personen

 • 1 stuks aubergine

 • 600 gram kruimige aardappelen

 • 1 stuks ui

 • 200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt

 • 125 ml passata (gezeefde tomaten)

 • 150 gram palmkool


In Huis

 • olie om te bakken

 • klontje boter

 • 2 tenen knoflook

Recept stappen

 1. Verwarm een flinke scheut olie in een ruime koekenpan. Snij de aubergine in kleine blokjes. Bak op hoog vuur stevig aan.

 2. Schil de aardappels en snij in stukken. Zet op in een laagje water en kook gaar in 10-15 minuten. Giet af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp tot puree met een klontje boter en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

 3. Haal de aubergine uit de pan als ze zacht is en voeg nog een scheutje olie toe. Snipper de ui en fruit zachtjes, voeg zout toe. Hak de knoflook fijn, bak mee. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is, bak rul.

 4. Zet een pannetje met een klein laagje water met zout op voor de palmkool.

 5. Doe de aubergine bij het rulle gehakt en voeg de passata toe. Laat nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

 6. Verwijder de nerf uit de palmkool en snij het blad in reepjes. Kook in ca. 6 minuten beetgaar. Giet af.

 7. Verwarm de grill van de oven voor (op 200 graden).

 8. Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehaktmengsel en vervolgens de palmkool erover. Dek af met de puree (zie tip). Besprenkel met olijfolie en zet ca. 10 minuten onder de grill.

 9. Rasp er nog wat kaas over als je dat lekker vindt en in huis hebt.Fijne week!!


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page