top of page

Oogstbericht #3

Beste oogstgenoten,

En dan is het alweer week 3! We hopen dat jullie al een hoop lekkere dingen hebben gemaakt. Terwijl we in de binnentuin volop aan het oogsten zijn hebben we in het nieuwe gedeelte ook deels geplant. Ook de twee kassen zijn ondertussen goed gevuld met tomaten, komkommer, peper, aubergine en paprika planten. Aan de komkommer planten hangen al de eerste komkommertjes dus we zijn benieuwd wanneer die geoogst kunnen worden:)


Ook de natuur is blij met onze aanwezigheid want de aangelegde vijver zit al vol met leven. Zo is ons kikkerleger goed aan het groeien, de eerste kikkertjes zijn er al. Ook de libelles, waterkevers en schaatsers (de insecten bedoelen we dan) weten het water te vinden. Er is zelfs al een watersalamander gespot:O

Ondertussen gaat ook de strijd met het kweekgras door. Mocht je ons hiermee willen helpen heel graag! Het makkelijkste is op zaterdag van 10:00 tot 12:00 maar mocht je een keer tijd/ zin hebben doordeweeks laat het ons weten. Dan kunnen we kijken of wij dan ook aanwezig zijn.


Oogst

Deze week staan er weer een aantal lekkere groenten en kruiden op de lijst. Kijk op de site bij recepten voor inspiratie.


Paksoi

Sjalotten

Sla (maak een mix van pluksla, botersla en ijsbergsla)

Rabarber (er is nog steeds genoeg en aangezien we tot half juni hiervan kunnen oogsten raden we aan hier goed gebruik van te maken!)

Nieuw Zeelandse spinazie

Dille

Munt

Kerriekruid

Lavas


Zoals altijd kan je ons volgen op instagram en facebook voor doordeweekse updates van de tuin. Ook te lezen op de hoofdpagina van de site. Het terrasje zal weer geopend zijn op zaterdag van 10:00 tot 13:00 dus laat het je omgeving weten dat ze welkom zijn voor een lekkere verse thee, kopje koffie of een soepje:)!


We zien jullie weer tijdens de oogst,


Groene groeten,

Maarten & Loes

Van Bergse Bodem57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

Commentaires


bottom of page