top of page

Oogstbericht #30

Beste oogstgenoot,


En toen was het ineens zover...de laatste oogstweek is aangebroken. De 30 weken zijn al bijna voorbij.

Het was een mooi seizoen, maar absoluut geen makkelijk moestuinjaar! Zo hebben we te maken gehad met een late start doordat de temperatuur nog lang laag bleef, gevolgd door een lange droge periode en in de laatste maanden de natste maanden ooit gemeten...

Maar... ondanks dat zijn we heel tevreden met wat wij wel hebben kunnen laten groeien. Waar de uien en aardappelen in Nederland een dramatisch jaar hadden, hadden wij een mooie opbrengst. En helaas zijn er ook een aantal dingen minder goed gegaan, de zoete aardappel, de broccoli, bloemkool, paprika en komkommers hadden een minder goede opbrengst. Vorige jaar hadden we meer paprika, komkommers en pepers.

Maar waar we vorig jaar bijna geen bonen hadden... was dit jaar een mooi gevarieerd aanbod; kapucijners, doperwt, sperziebonen, spekbonen en peulen oh ja en de tuinbonen uiteraard niet te vergeten!

Al met al een mooi seizoen met weer mooie aandachtspunten. En wat hebben we genoten van de enorme mooie bloementuin!

Een mooi overzicht van het afgelopen jaar krijgen jullie nog los in de mail.

Ook zal er in dezelfde mail informatie staan over het volgende seizoen 2024.


Want ja, zoals de meeste van jullie weten vertrek ik, Loes, naar Zweden met mijn gezin.

Een aantal van jullie zal ik misschien niet meer zien, maar ik blijf tot april nog meewerken met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen en er zullen nog een aantal meehelpdagen komen waar ik ook nog zeker bij aanwezig zal zijn.

Ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor het vertrouwen in ons en de keuze voor een gezonde en natuurlijke manier van boodschappen doen!

Ook bedankt namens de natuur!!

En natuurlijk ook aan iedereen die heeft meegeholpen om de tuin te maken zoals hij is! Wat hebben we enorm veel hulp gehad, zo ontzettend blij mee! Dat is iets wat we van te voren nooit hadden verwacht. Het gezellig samen komen, samen zijn en genieten van het heerlijke eten op de zaterdag!! Deze 2 jaar zal ik nooit meer vergeten en ik zal veel kennis en ervaring meenemen naar Zweden, waar ik uiteraard ook een eigen moestuin zal gaan hebben!Zaterdag 16 december hebben we een leuke afsluiting met een winterse boswandeling, een hapje en een drankje en een leuke kleine winter fair!

Aanmelden kan door een mailtje of een appje naar ons te sturen.


Hieronder dan de laatste oogstlijst.

We hebben van een aantal groente nog wat staan maar niet voldoende voor iedereen.

Daarom hebben we een lijst die iedereen mag oogsten en een deel waaruit je 2 groentes mag kiezen (dit is extra naast de gewone oogst) let op: op is op!

oogstlijst 30
.pdf
Download PDF • 99KBRadicchioOok komende week is het mogelijk om te komen helpen op de tuin op woensdag en donderdag van 09:30 tot 13:30 en zaterdag van 10:00 tot 12:00.

Volgende meehelpmomenten zullen we via de mail laten weten.Groene groeten,


Maarten & Loes


Van Bergse Bodem76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

bottom of page