top of page

Oogstbericht #6

Beste oogstgenoot,

Deze week geen uitgebreide introductie verhalen want alles groeit lekker door zonder al te veel bijzonderheden:) Leuk om te vermelden is dat het boerderij katje Loekie zich ondertussen helemaal thuis voelt en dat we deze week begonnen zijn met het opzetten/ aanleggen van het irrigatie systeem. Dat gaat ons hopelijk een hoop gesjouw met waterslangen besparen in de aankomende zomerhitte!


BN de Stem Deze week is er een leuk interview met Loes geplaatst in BN de Stem. Te vinden in de editie van dinsdag of via de volgende link:


Compost

We hebben (heel) veel groenmateriaal door ons geliefde kweekgras;) Maar we kunnen daarom ook nog extra bruinmateriaal gebruiken. Deels doen we dit al met het karton wat we overhebben van opzet tuin. We willen jullie vragen om het karton van wc rolletjes die je hebt mee te nemen voor de compost bakken. Scheelt weer ruimte in je afvalbak en ons maak je er blij mee! Mogelijk dat we dit volgend jaar willen uitbreiden met andere afvalstromen.


Oogst

Deze week kn de volgende gewassen geoost worden:


- Rabarber De allerlaatste keer voor dit jaar! Gebruik van maken dus:)!

- Bosui

- Worteltjes Met loof 3 dagen in de koelkast bewaren, zonder loof tot een week.

- Peulen

- Sjalot

- Snijbiet

- Sla

- Knoflook

- Aalbesjes

- Citroenmelisse

- Kerriekruid


- Komkommer De komkommers groeien goed door maar er zullen er niet elke week 30 klaar zijn. daarom de vraag om zelf in de gaten te houden dat je er 1 elke 2 a 3 weken pakt. We zullen de komkommers die klaar zijn altijd in een kratje in de schuur klaarleggen op oogstdagen.


Oogstmomenten (herhaling)


Vrijdag 10:00 - 16:00

Zaterdag 10:00 - 13:00


Zoals altijd kan je ons volgen op instagram en facebook voor doordeweekse updates van de tuin. Ook te lezen op de hoofdpagina van de site.


Groene groeten,

Maarten & Loes

Van Bergse Bodem
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page