top of page

Oogstbericht #6

Beste oogstgenoot,


Deze week een leuk extratje in de oogstlijst. Twee weken terug ben ik met oogstgenoot Maud en staigaire Jay-Jay vlierbloesem gaan plukken bij oogstgenoot Kim thuis. Vervolgens met hulp van oogstgenoten Rebecca, Barbara, Susan, Brigitte en Jacqueline alle bloementjes 1 voor 1 los geplukt, en heel werkje:) Vervolgens ben ik thuis de siroop ervan gaan maken. Volgens mij goed gelukt!


Heb je zelf nou ook een leuk idee om als extratje te maken voor de groep let me know! Misschien heb je zelf of iemand die je kent wel een fruitboom waar zoveel vanaf komt dat er genoeg te delen is of weet je bijvoorbeeld hoe je een zeepje kan maken van goudsbloem. Er zijn altijd wel andere oogstgenoten die graag meehelpen.


Verder groeit op de tuin alles goed door. Het is wel erg koud voor de tijd van het jaar (vooral in de avond, minima van 2 graden, extreem te noemen voor bijna half juni). Dus warmte planten zoals komkommer en de kauseband hebben het zwaar maar trekken vast weer bij als het weer warmer wordt.


Tijden

Vanaf deze week kunnen jullie ook komen oogsten als ik er niet ben. Ik heb ondertussen iedereen nu een aantal keer gezien en volgens mij gaat dat lukken. Mocht er iets nou niet lukken of kan je het niet vinden dan kan je me altijd een apje of mailtje sturen. Meehelpen kan zoizo op dinsdagochtend en zaterdagochtend. De andere dagen zal ik wisselend aanwezig zijn, dit weet ik niet vooraf. Ben ik er en je wilt helpen kan dat natuurlijk, altijd wel wat te doen:)


Belangrijk: parkeren blijft voorlopig langs de weg. Poortjes weer goed achter je dichtdoen bij vertrek.


Dan de tijden:

woensdag t/m vrijdag 08:00 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 17:00


Oogstlijst

Deze week helaas geen video, batterij was op... excuses aan al mijn vlog fans;)


oogstbericht 6
.pdf
Download PDF • 37KB

Groene groeten,

Maarten

Van Bergse Bodem
88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bijdrage lunch zaterdaghulp

Beste oogstgenoot, Met onderstaande gegevens kan je een bijdrage doen voor het soepteam dat elke zaterdag een soeplunch verzorgd voor de helpende oogstgenoten. Hiermee kunnen we de ingredienten bekost

Comments


bottom of page