top of page

Oogstbericht #7

Beste oogstgenoot,


We hopen dat jullie weer hebben genoten van de oogst! We hadden een paar hele mooie en vooral warme dagen. Gelukkig kwam op zondag daar meteen een beetje regen achteraan om de tuin af te koelen. De afwisseling van zon en regen zorgt ervoor dat we niet veel water hoeven te geven.


We zijn op het moment wel een aantal methodes aan het testen om voorbereid te zijn op een eventuele lange droogte. Waarschijnlijk blijven we dit seizoen boven de grond sproeien maar leggen we voor volgend seizoen mogelijk onder de grond waterdruppelaars aan. Dit past namelijk helemaal bij ons no-dig systeem. De aarde zoveel mogelijk met rust laten en water geven daar waar het nodig is, bij de wortels. Ook is daarmee heel veel water te besparen. Van verdamping is dan zo goed als geen sprake meer. Wordt vervolgd:)!


De bordjes die we afgelopen week getest hebben zijn een succes! Vanaf nu kan je dus elke keer dat je komt oogsten zien aan de krijtbordjes waar je moet zijn. In de schuur zullen we neerzetten wat we voor-geoost hebben dus niet vergeten daar ook even te kijken!


Afgelopen zaterdag waren er ook twee natuurfotografen op de tuin. Die hebben mooie foto's gemaakt van alle insecten en planten die ze zagen. Foto's zullen we plaatsen op facebook en instagram maar hierbij alvast een voorproefje van de Koninginnepage die voor het eerst uitvliegt! (weten jullie nog die prachtige rupsen?)

Oogsten

Deze week te oogsten:


- Tuinbonen

- Nieuw- Zeelandse spinazie

- Snijbiet

- Knoflook

- Ui

- Bosui

- Komkommer (om de week)

- Kleinfruit mix bakje Mix van kruisbessen, aardbei, blauwe bes, zwarte bes en aalbes.

- Krulsla

- Munt

- Rozemarijn


Oogstmomenten (herhaling)


Vrijdag 11:00 - 16:00

Zaterdag 10:00 - 13:00


Mocht het niet uitkomen stuur ons dan een berichtje, dan proberen we ander moment in de week met je af te spreken. En alvast een tip voor de vakantie periode, je mag iemand anders in je plaats laten oogsten (familie/ vriend/collega). Geef dit wel op tijd aan ons door.


Zoals altijd kan je ons volgen op instagram en facebook voor doordeweekse updates van de tuin. Ook te lezen op de hoofdpagina van de site.


Groene groeten,

Maarten & Loes

Van Bergse Bodem

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page