top of page

Oogstbericht #8

Beste oogstgenoot,


De hete dagen zijn weer voorbij en het is heerlijk werken in de tuin met af en toe zon, bewolking en ook regelmatig een regenbuitje! We hoeven gelukkig geen extra water meer te geven. Af en toe zetten we de sproeier wel aan op de bedden waar de jonge plantjes net zijn uitgeplant. Deze hebben nog maar hele korte wortels en komen dan niet bij het water wat de grond is ingezakt. We proberen zoveel mogelijk op de regen dagen juist deze jonge plantjes te planten zodat we ook deze geen water hoeven te geven.


We zijn ondertussen ook druk bezig om workshops op te zetten in de tuin. Zoals onder andere fermenteren, bloemschikken, hooikist maken, tekenen, natuurfotografie... en nog meer. We houden jullie op de hoogte!


Ook is er nog duurzaam varkensvlees te koop, info op www.dekleinekievit.nl!!


Herhaling en extra opermerking!:

De oogstgenoten die vorig jaar al meededen mogen van DINSDAG* tm zaterdag tussen zonsopgang en zonsondergang komen oogsten. Mocht je liever nog hulp hebben dan zijn we in ieder geval aanwezig op:


Dinsdag 10:00- 13:00 uur

vrijdag 10:00 - 13:00 uur

zaterdag 10:00 - 13:00 uur

Let op dat je de poorten goed dichtdoet als je weggaat! Oogstmaterialen liggen in de metalen kist in de binnentuin.

* We hebben de maandag nodig om o.a. het oogstbericht te maken en plaatsen. Dus er kan vanaf dinsdag geoogst worden.


Voor de nieuwe oogstgenoten van dit jaar gelden voorlopig nog de vaste oogstmomenten.


Dinsdag 10:00- 13:00 uur

vrijdag 10:00 - 13:00 uur

zaterdag 10:00 - 13:00 uur


Mocht dat niet lukken neem contact met ons op. Je mag ook iemand anders laten oogsten als je niet kan of bijv op vakantie gaat, geef het ons wel door van te voren!


Oogsttabel: (download de pdf door erop te klikken)Oogstbericht 8
.pdf
Download PDF • 90KB


Komkommerplant:

De bloemen smaken heerlijk fris net als de komkommer. Leuk om over een salade serveren of in een kan met water. Je kan ze ook invriezen in een ijsblokje. Leuk in een glas drinken.Groene groeten,

Maarten & Loes

Van Bergse Bodem

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogstbericht #29

Beste oogstgenoot, De kou is deze week dan echt aangekomen op de tuinderij. Met een aantal nachten waarop we richting de -5 gaan en wie weet nog een laagje sneeuw. Dat is dit jaar dan ongeveer 2 weken

Comments


bottom of page