Met dank aan oogstgenoot Nicolle:)!
Nodig voor de bodem:
- 500 gr bloem
- olijfolie 5 el
- lauw water 250 ml
- zout naar smaak
- schepje suiker
- eventueel 7 gr gist
- knoflookpoeder, lekker veel
Voor de topping:
- biologische tomatenpuree
- lente ui
- artisjok (biologische op olie is heel lekker, maar vers kan ook natuurlijk)
- (Nieuw Zeelandse) spinazie en/of broccoli
- tomaten
- geraspte (vega) kaas
- verse knoflook (plus steel en evt bloem)
- verse rozemarijn
- verse basilicum
- bruschetta mix
- knoflookpoeder
- cajun poeder
- eventueel zout (maar hoeft niet)
Hoe dan?
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Speel met de verhoudingen tot je een elastische super velvet deeg heb. Minstens 10 minuten kneden in de machine. Laat het rusten op een warme plek. Warm de oven voor (180)
2. Meng de puree met bruschetta mix, knoflookpoeder, (gekruide) olijfolie, cajun, zout.
3. Pak het deeg en rol er heeeeele dunne pizza(’s) met opstaand randje van. Leg deze op een pizzasteen of bakpapier. Giet langs de randen wat olijfolie. Bak de pizza 10 minuten voor.
4. Haal de pizza(’s) eruit en beleg deze met de puree en alle groenten. Strooi tenslotte de verse kruiden en wat kaas er overheen. Bak de pizza in 20-30 minuten.
Comments