top of page

Raapsteeltjessalade met tomaat en ei

maartenrutten1

Met dan aan oogstgenoot Sabine:)!


Een heerlijke, snelle salade vol goede voedingsstoffen. Lekker vullend door de linzen.

Ingrediënten

4 eieren

200 gram raapsteeltjes

150 gram kerstomaatjes

1 rode ui

1 blik linzen (uitlekgewicht ca. 450 gram)

2 eetlepels olie

ca. 1 eetlepel azijn

1 theelepel mosterd

Bereiding

1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.

2. Snijd de worteltjes van de raapsteeltjes, was de groente onder stromend water en laat ze goed uitlekken.

3. Was de tomaatjes en halveer ze.

4. Pel de ui. Snijd een halve ui in dunne halve ringen en snijd de rest in snippers.

5. Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af. Laat de linzen goed uitlekken.

6. Maak een dressing van 1 eetlepel olie, de azijn, 1 eetlepel water en de mosterd.

7. Fruit de uiensnippers in de rest van de olie zacht. Voeg de linzen toe en laat ze warm worden.

8. Meng de dressing door de raapsteeltjes met de tomaatjes en de uienringen en doe dit in een schaal.

9. Pel de eieren en snijd ze in parten.

10. Garneer de salade met de parten ei en geef de linzen erbij.

Comentarios


bottom of page