Zoeken

Romige tuinbonen pasta



Voor 4 personen

  • zoveel tuinbonen als je wilt

  • flinke scheut droge witte wijn

  • 2 el olijfolie

  • 500 g pasta

  • peper

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden uit de winkel

  • 400 ml room

  • 1 bosje verse munt (blaadjes), grof gehakt

  • stukje parmezaanse kaas

  • 1 biologische citroen

  • 150 g pancetta, in reepjes (of spekblokjes)

Bereiden

1. Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.

2. Voeg de room toe en laat verder inkoken.

3. Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.

4. Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.

Tip Tuinbonen zijn ook erg lekker met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven