top of page

Oogstbericht #25

Beste oogstgenoot,


Vandaag eerder dan normaal het oogstbericht. We willen namelijk voor de laatste weken wat nieuws uitproberen. Iets waar jullie wellicht heel blij mee zullen zijn. We willen vanaf deze week jullie de gelegenheid geven om vaker of op andere dagen te kunnen oogsten. Dit houdt in dat er elke dag , behalve zondag, geoogst mag worden tussen zonsopgang en zonsondergang. Wij zullen niet aanwezig zijn op alle dagen en kunnen jullie dan ook niet helpen als er vragen zijn. We proberen zo duidelijk mogelijk met foto's aan te geven hoe je iets kan oogsten. Waar je mag oogsten geven we aan met een nummer achter wat je mag oogsten. Misschien hebben jullie al gezien dat er paaltjes met nummertjes zijn aangebracht. Het nummer geeft het bednummer aan.Oogst

- Raapstelen

- Nieuw Zeelandse Spinazie

- Pluksla

- Ijsbergsla

- Andijvie

- Wortels

- Aardappelen

- Munt

- Oost Indische Kers

- Selderij


Hoe, waar en hoeveel te oogsten:

- Raapstelen (3) een bedbreedte rij van ongeveer 20 cm breed, afknippen een stukje boven de grond

- Nieuw Zeelandse Spinazie (11) graag wat meer achter op het bed oogsten. Bladeren of gehele takken oogsten (takken kunnen op water gezet worden om langer te bewaren. 200 gram

- Pluksla (27) net boven de grond afsnijden of blad voor blad, 200 gram

- Ijsbergsla (23) 1 krop, zo dicht mogelijk boven de grond snijden/ afknippen, zelfde als Andijvie

- Andijvie (33) 1 krop, zo dicht mogelijk boven de grond afsnijden/ afknippen

- Wortels (18) een bosje van ongeveer 7 wortelen uit de grond trekken. Met je handen pak je groen net boven de wortel vast en trek de wortel recht omhoog de grond uit.

- Aardappelen (ijzeren kist tegen muur schuur aan vlak na de deur welke laatste tijd open staat) 500 gram, weegschaal staat in de kist.

- Munt (binnentuin achter stoelen) Tussen de bloemenstruiken welke al uitgebloeid zijn staat munt. 10 takken afknippen

- Oost Indische Kers (bloementuin) Bladeren en bloemen afknippen, 5 bloemen, 10 bladeren

- Selderij (begin bloementuin) 7 stengels afknippen net boven de grondGraag verzoeken we jullie maximaal te oogsten wat er wordt aangegeven, dan grijp een ander niet mis. Uiteraard oogst je ook alleen wat er op de oogstlijst staat van die week. We hebben namelijk van een aantal groenten het exacte aantal en afgewogen. Zou jammer zijn als een ander dan niks meer heeft. We vertrouwen erop dat dit goed komt. Let bij het weggaan even op dat je de poorten weer goed sluit!


Met de oogstgenoten die hebben gekozen voor klaarzetten nemen we nog persoonlijk contact op.


Tijden

De tijden zijn bij deze niet meer nodig. Wij zijn zelf in de tuin aan het werk op maandag, woensdag (verschillende tijden), vrijdagochtend en zaterdag van 10:00-13:00 uur.


Meehelpen

Deze week hebben we geen hulp nodig. We hebben zaterdag namelijk een workshop op de tuin vanaf 11 uur waar wij zelf aan meedoen.

Heel erg bedankt voor de hulp afgelopen zaterdag, dat ging weer super goed!


Groene groeten,


Maarten & Loes

Van Bergse Bodem

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page